Når efteråret kommer og bladende slipper deres tag, så er en løvsuger et værdifuldt redskab at have i sit skur. Men det er vigtigt, at du giver dig tid til at finde netop den løvsuger, der passer bedst til dine behov. Her er en guide, der hjælper dig godt på vej, når du skal købe din første løvsuger.

En løvsuger anvendes først og fremmest til, at fjerne blade og afklippet græs fra terrasser, flisebelægninger og græsplæner. En løvsuger har den store fordel frem for eksempelvis en rive, at den arbejder både hurtigt og effektivt, og så samler den oven i købet de opsamlede blade sammen, så de kan komme på plads i kompostbunken uden yderligere anstrengelser.

Der er altså mange gode grunde til, at anskaffe sig en løvsuger, men som ved så meget andet, er det ikke helt ligegyldigt, hvilken løvsuger du tager med dig hjem fra byggemarkedet. Udvalget er nemlig stort, og de forskellige typer af løvsugere har hver deres styrker og svagheder.

Først og fremmest skal du vurdere, om du foretrækker en løvsuger, der er benzindrevet, batteridrevet eller elektrisk.

Den benzindrevne løvsuger

En løvsuger på benzin ligger typisk i den dyre ende af skalaen. Det skyldes først og fremmest, at den benzindrevne udgave af løvsugeren uden sammenligning er den kraftigste og mest effektive. Bruger du din løvsuger ofte og på større arealer, så er den benzindrevne med garanti det rigtige valg. Du bør dog være opmærksom på, at den larmer betydeligt mere end den elektriske og den batteridrevne, så der kan være hensyn til naboer og andre, der skal tænkes på, når du bruger den. Samtidig kan det være en fordel, at du selv anvender høreværn, når du går i gang med din benzindrevne løvsuger.

Den batteridrevne løvsuger

Hvor den benzindrevne løvsuger er det dyreste medlem af familien, så er den batteridrevne ofte den billigste. Den batteridrevne løvsuger udmærker sig samtidig ved at være forholdsvis støjsvag og den er let at komme rundt med, fordi man ikke er generet af en ledning.
Ulempen er, at den batteridrevne løvsuger er den klart svageste model. Derfor kan den ikke anbefales til større arealer, men har du en mindre have, kan den være et oplagt valg.  Dog anbefales det, at du investerer i et ekstra batteri, så du ikke må afbryde dit forehavende, hvis batteriet slipper op. Med et ekstra batteri, kan du altid gøre arbejdet færdigt, mens det andet batteri sidder i opladeren.

Den eldrevne løvsuger

Den eldrevne løvsuger har den klare fordel, at den er lettere at starte end den benzindrevne. Her skal stikket bare sættes i stikkontakten, og så er man kun et tryk på en enkelt knap fra at være i gang. Til gengæld skal man leve med ledningen, der skal med rundt i hele haven – og det sætter selvfølgelig nogle begrænsninger.
Den elektriske løvsuger er typisk den letteste udgave, så for ældre mennesker er den et glimrende valg. Samtidig larmer den markant mindre end den benzindrevne og den har en mærkbar større sugestyrke end den batteridrevne. Har man en meget stor have, kan ledningen dog gøre det besværlig at navigere rundt, og den eldrevne løvsuger anbefales derfor primært til mindre haver.
Prisen er i den lave ende, og man kan ofte være heldig at finde en elektrisk løvsuger på tilbud i forskellige byggemarkeder. Derfor bør du altid undersøge markedet grundigt før du køber.